Tobaksgaarden

Tobaksgaarden præsenterer et bredt kulturelt program med masser af kulturtilbud på alle planer.

Visionen er at forestå en række interessante arrangementer, som tilgodeser den lokale kultur, men samtidig også vise indslag af aktuelle strømninger fra den kulturelle omverden.

Tobaksgaarden tilstræber mangfoldighed, kvalitet og fornyelse - og rummer næsten enhver eksisterende kunstform: Scenekunst, teater, stand-up, klassisk og nutidig musik, opera, rock, pop, jazz og folkemusik, visuel og digital kunst, litteratur og symposier og andre former for underholdning for alle aldersgrupper.

Tobaksgaardens VIP Club er tiltænkt erhvervslivet på Fyn og Trekantområdet. Masser af gode arrangementer skal bringe områdets erhvervsliv endnu tættere sammen. Med nøgleordene kvalitet, mangfoldighed og intimitet, håber vi at et bredtfavnende erhvervsliv, vil være med til at netværke og gøre Fyn og Trekantområdet til et endnu mere spændende kulturelt område. På Tobaksgaardens hjemmeside under fanen Kulturhuset kan du læse mere omkring VIP Club.


Kulturhuset Tobaksgaarden, som åbnede 1. oktober 2004, rummer næsten 3000 m2, og indeholder udstillingslokaler, musik- og teatersal, 3D biograf, spisested, Assens Kommunale Musikskole, samt en række mindre mødelokaler og grupperum til brug for foreningslivet og erhvervslivet.

Hele projekteringen og tilvejebringelsen af den nødvendige økonomi, er kommet i hus via ihærdige menneskers benarbejde, og godt hjulpet af erhvervslivet i Assens. Selve etableringen af Tobaksgården, er budgetteret til en anlægsomkostning på ca. kr. 20 millioner. Heraf har Assens Kommune bidraget med et anlægstilskud på 6 millioner kr. Resten er finansieret via tilskud fra omkring 85 lokale og regionale erhvervsvirksomheder og fonde. Den lange sponsorliste vidner således om en markant og flot opbakning til projektet ”Tobaksgaarden – Kulturhuset i Assens”.

Det har gennem hele forløbet været en afgørende faktor i bestyrelsens arbejde, at de bygningsdele, som af sagkyndige betegnes som ”gode, sunde og smukke”, skulle være dominerende i en om- og tilbygning, således at der reelt er tale om genanvendelse af bestående, gamle fabriksbygninger.

Den kulturelle omverden og visionerne
Selve den kulturelle og mere indholdsmæssige del af huset - husets profil, udstillinger, spillestedet, teatervirksomhed og samarbejdet med foreningerne - varetages af Tobaksgaardens kulturchef, Lasse Tajmer, søn af Eugen Tajmer.

Visioner er der nok af, og vi håber således, at Tobaksgaarden bliver det fynske og Trekantområdets kulturelle lokomotiv med aktiviteter, som trækker folk til fra disse områder - og ikke mindst de tusindvis af danske og udenlandske gæster, som hvert år lægger vejen forbi Assens.

Hvorfor Tobaksgaarden?
Hvis du er til kunst og kultur, til fornyelse, til mangfoldighed, til kvalitet og til intimitet? Ja, så er det da helt klart Tobaksgaarden – Kulturhuset i Assens, der kan opfylde disse forventninger. Måske er du også interesseret i bygningskompleksets historie? Så er kulturhuset naturligvis også et besøg værd.

Grundet Kulturhusets mange rum og muligheder benyttes huset allerede i dag flittigt til virksomhedsarrangementer, dagsarrangementer, erhvervsnetværk, kurser, udstillinger, jubilæer, festmiddage m.m. Tobaksgaarden har desuden et tæt samarbejde med mange gode overnatningsmuligheder i en rimelig radius af kulturhuset, herunder transport tur/retur. Er du interesseret i et arrangement´, kontakt da Rikke Lassen i salg/marketing på 6471 2031 eller mobil 2515 3025. Eller ret henvendelse til Event Fyn/Best Of Lillebælt.

Projekter
Tobaksgaarden er et dynamisk kulturhus. Det betyder, at vi konstant er på udkig et nye spændende kulturprojekter, som er til glæde for byens borgere og de mange erhvervsvirksomheder og turister, som årligt gæster vores hus. I et samspil med Assens Kommune og spændende personligheder, går du aldrig forgæves af et godt arrangement.

Læs mere på Tobaksgaardens hjemmeside, som ligeledes er dynamisk. klik HER

 


Følg med på Facebook