Restaurant Båringskov gl. Badehotel

Restaurant Båringskov gl. Badehotel og dets ejer Erik Møller, har en mission om at styrke det lokale og genskabe gamle værdier, som måske bliver glemt i en moderne og fortravlet hverdag.

Selve starten gik helt tilbage i 1876, hvor Maren og Peter Jørgen Frederiksen købte den smukke placering ved Båring Vig. Her byggede de et lille traktørsted, hvor der blev serveret øl, kaffe og vand for stedets gæster, der kom for at underholde sig med musik og dans.

Stedet var et samlingspunkt for lokalbefolkningen og et populært udflugtsmål. I 1897 overtog Hans Christian Frederiksen stedet og udvidede det til badehotel med mulighed for overnatning og spisning.

Vi spoler derefter frem til 2019, hvor en nænsomt renoveret fiskerestaurant slår dørene op til alskens lokale lækkerier fra de fynske farvande. Alt laves fra bunden, fisken fanges og fileteres selv, og brødet er specialbagt af det lokale bageri i Brenderup. Som Erik selv siger det - vi kender rødspætten. Selv kartoflerne, æblemosten og jordbærene er fra lokale avlere.

Slå smut ved badebroen

- Restauranten er en tilbagevenden til ro, refleksion og nydelse. Til en tur ud på den tilhørende badebro og dyppe tæerne, slå smut eller fange en krabbe. Gå en tur i skoven, ved vandet eller bare ned i gear. Tilbage til en tid, hvor næsten samtlige råvarer dyrkes eller findes lokalt, fortæller Erik Møller.

Kunderne er både private og firmaer og spænder fra en rolig frokost til en livlig 70 års fødselsdag. Fælles for gæsterne er, at de sætter pris på servering med smil og godt humør samt god mad med mening og respekt. Og selvfølgelig de rustikke rammer og buede vinduer, der giver et stemningsfuldt kig til vandet. Hvis du er heldig, får du måske også øje på et marsvin.

Dyrk det lokale

Som Erik siger, er han omgivet af gode folk. Restaurant Båringskov gl. Badehotel er på en måde den naturlige følge af hans andet hjertebarn, Møllers Fiskehus. De to komplimenterer hinanden perfekt. Hver dag motiveres han af de glade kunder og den passion, der ligger i at både dyrke og forny det lokale på en bæredygtig måde.

Fremtiden tegner lyst for Eriks drøm om en forretning, der inden for en overskuelig årrække vil nå sin målsætning om at blive "selvforsynende" i lokale råvarer.

- Glimrende eksempler på dette er laksepølsen, som er blev udviklet i samarbejde med Slagter Mathiassen i Nørre Aaby og den specielle rasp fra Brenderup Bageri, fortæller Erik Møller.

Forkælelse eller fødselsdag

Har du fået lyst til at opleve den helt unikke stemning på Restaurant Båringskov gl. Badehotel, er du hjertelig velkommen til at kigge forbi eller ringe og bestille bord. Går du i tanker om at holde firmafest, rund fødselsdag eller noget helt tredje finder vi også ud af det.

Vi glæder os til at forkæle jer.


Følg med på Facebook