13. august 2018

Team Fjelsted – Ugens Virksomhed i Lillebælt, uge 33 – 2018

Den professionelle del af Fjelsted Speedway  – Team Fjelsted – udsprang i 2009 af moderklubben, Fjelsted Speedway Klub. Ved at ligge i den absolutte top af dansk speedway og ved i høj grad at benytte sig af lokale kørere, har indbyggere på Fyn gennem de seneste mange år haft stor underholdning i form af professionel og underholdende speedway på Fjelsted Speedway Center.

Ikke hvilken som helst klub - opfostret flest verdensmestre

Det er højst sandsynligt de færreste ikke-speedwayinteresserede, der ved, hvor central en rolle speedwayen i Fjelsted har spillet – ikke blot i dansk speedway – men også på verdensplan. Foruden at have været en del af dansk topspeedway i mange år, er Fjelsted Speedway Klub den klub i verden, der har fostret flest verdensmestre - dette på trods af, at man går meget op i kun at have lokale kørere:

- Sportschef, Morten Svendsen og jeg er helt enige om, at vi i Team Fjelsted ikke bare skal have nogle kørere, der kan lukke op for gassen. Vi skal have nogle kørere, der har den rette indstilling, og som er i stand til at arbejde sammen med den resterende del af teamet. Det hedder ikke ’Team’ Fjelsted for sjov. Vi er et ’team’, slår direktør i Team Fjelsted, Annette Vesterskov, fast.

Selvom man hos Team Fjelsted går meget op i kun have lokale kørere, har teamet været en fast del af dansk topspeedway i mange år.

Fjelsted Speedway Center skal opleves

Team Fjelsted kører alle sine hjemmematcher på Fjelsted Speedway Center i Fjelsted, hvor oftest cirka 1500 tilskuere møder op. Selvom centret besøges relativt ofte, mener Annette Vesterskov godt, at endnu flere kunne få interesse i det. Problemet er, at folk undervurderer underholdningsværdien. Der er så meget mere i at se speedway live, end hvad mange går og tror, beskriver Annette: 

- Vi er super glade for de cirka 1500 besøgende, vi har til hver match. Det er dog min klare overbevisning, at mange flere ville finde speedway yderst interessant at se live, hvis de bare vidste, hvad det indeholdt. Foruden de meget intense og tætte heats, er der en speciel atmosfære – naturligvis kombineret medpølser, øl og sodavand samt i det hele taget god stemning på lægterne, forklarer Annette.

Noget af det, der er med til at knytte tætte bånd mellem Team Fjelsted, tilskuere, sponsorer samt kørere, er, at Team Fjelsted udelukkende benytter sig af lokale kørere, som man har mulighed for at møde eksempelvis i Føtex eller i Brugsen og herigennem opbygge en tættere relation til.

Folk, som kommer uden forventninger, går hjemmed armene i vejret

Selvom Team Fjelsted i år har sprunget alle rammer i forhold til fremmødte gæster, ærgrer det Annette Vesterskov, at mange ikke ved, hvad speedway er, og hvad det egentlig står for. Det, der er Annettes opfattelse, er, at flere folk, der besøger Fjelsted Speedway Center, kommer uden forventninger. De aner ikke, hvad de kan opleve af spænding, intensitet og hamrende god speedway. Det sjove ved det hele er, at de fleste besøgende går hjem med armene i vejret, og at de i langt de fleste tilfælde bliver så bidt af speedwayen, at de kommer igen.

- Det hele har taget mange år at bygge op, men nu er vi et sted, hvor det hele går, som det skal. Man kan altid ønske sig mere, og jeg ville være en usædvanlig dårlig leder, hvis ikke der stadig var masser af ambitioner, visioner og idéer til, hvordan det kunne blive endnu bedre. Ting tager tid, og jeg er meget fortrøstningsfuld. Samtidig vil jeg dog påpege, at jeg er mere end overbevist om, at endnu flere ville synes, at speedway på Fjelsted Speedway Center er fedt, hvis de bare gav sig selv chancen for blot at opleve det én eneste gang, slutter Annette.

Team Fjelsted, der kæmper med om det danske mesterskab, har i år tre matcher tilbage. Èn af disse er årets sidste hjemmebanematch, som køres mod Grindsted SK d. 22. august klokken 18:00. Her er der en oplagt chance for at give speedway på Fjelsted Speedway Center en chance.

Læs mere om Team Fjelsted på deres profilside her på BEST OF Fyn.

Kontaktinformationer

Team Fjelsted
Ridderstien 31
5463 – Harndrup
Tlf: 30110313
formand@fjelsted-speedway.dk
https://www.fjelsted-speedway.dk/

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også