9. marts 2018

Slagter Lund: Et 124 årigt gammelt familieforetagende

Slagter Lund i Middelfart er mere end 120 år gammel. Slagterforretningen blev grundlagt i 1894 og lever den dag i dag i bedste velgående. Forretningen drives i dag af ægteparret, Peter Lund og Stine Lund. Oprindeligt var det Peters tipoldefar, Anders Lund, der for over 120 år siden grundlagde slagteren.

Omvej til en nu elsket branche

Selvom det i mange år har ligget naturligt til store dele af familien at skulle være del af slagterbranchen, har slagtervejen for nuværende indehaver, Peter Lund, ikke altid ligget lige for. Når Peter som barn blev spurgt, om han skulle være slagter, svarede han altid, at det var det sidste, han skulle være. Som årene gik, ændrede Peters holdning til slagterbranchen sig dog drastisk. Lige pludselig kunne han kalde sig svend for en slagter i Fredericia, og efter en lille omvej som ansat i supermarkedsbranchen blev Peter i 1985 slagter i den slagterbiks, som hans tipoldefar havde grundlagt næsten 100 år forinden.

Den dag i dag har Peter og Stine drevet familieforetagendet, Slagter Lund, i over 30 år. De elsker tilværelsen som slagter, og de brænder for deres arbejde som hovedansvarlige i Slagter Lund.  I den daglige drift af deres forretning drager ægteparret nytte af deres mange år i branchen. De har et klart mål om, at slagterbutikken skal ligge i toppen hele tiden:

Vi har et stort fokus på, at vi hele tiden skal have stor kvalitet på de ting, vi laver. Vi skal ligge i toppen og forblive dér, og det, synes vi også, at vi gør. Vi stiller krav til leverandørerne, så de leverer nogle ordentlige råvarer, som vi så kan forarbejde”, beskriver Peter.

En bred vifte af produkter samt høj faglighed

Hos Slagter Lund er man god til mange dele af slagterfaget. Spørger man indehaverne, Peter og Stine, skyldes alsidigheden, at slagterforretningen vægter slagterfaglighed rigtig højt:

Jamen vi vil sige, at vi hos Slagter Lund er gode til mere end en ting. Vi er både skarpe på kødet, pålægget og på mad ud af huset som sandwiches og salater. Mit hjertebarn er pølsemageri, som jeg af ren interesse har specialiseret mig i gennem flere år. Inden for pølsemageri leverer vi blandt andet rigtig gode patéer, pålægspølser og lufttørrede pølser”, udtrykker Peter.

Mens Peter og en række af andre ansatte har størst fokus på selve forarbejdelsen af kødet, tager Stine og en anden dygtig medarbejder sig af køkkenet, hvor de hver dag laver store mængder af smørrebrød, tapasfade, anretninger og varm mad til selskaber ud af huset.  I arbejdet hermed anvendes der naturligvis kun produkter, som er lavet i huset.

ugens-virksomheder/stine-lund-web.jpg

Stor kærlighed for slagterfaget

Gennem årene er Peter Lunds kærlighed for slagterfaget kun vokset. Ved siden af dagligdagen som slagtermester har Peter i flere omgange ageret dommer i forskellige slagterkonkurrencer rundt omkring i landet. Grundet nogle gode dommerpræstationer og en oprigtig stor interesse for slagterfaget blev Peter sidste år ringet op af Danske Slagtemestre, der spurgte, om Peter ikke kunne tænke sig at blive dommer til Danmarksmesterskaberne i skills for Gourmetslagtere. Opkaldet gjorde Peter utrolig glad, da han til den efterfølgende konkurrence mødte ti fantastiske slagterentusiaster, der delte Peters kærlighed til slagterbranchen.

Alle de oplevelser, som Peter har fået i beskæftigelsen med slagterbranchen, lukrerer slagterforretningen på hver eneste dag. Samtlige oplevelser er ligeledes oplevelser, som Peter ønsker at give videre til unge, der har en drøm om at arbejde med mad:

Slagterfaget er et dejligt fag, og når man ser folk, der brænder for det, er det jo smittende. Vi elsker vores beskæftigelse i branchen, og det er noget, vi meget gerne vil give videre til unge, der har lyst til at arbejde med mad. I slagterbranchen er miljøet og arbejdstiderne bedre, end de er i kokkefaget. Vi oplever utroligt mange gode stunder i slagterbranchen, og det er noget, vi meget gerne vil gøre klart over for unge, der står og har en lyst til det”, gør Peter det klart.

Slagter Lund skal holde øje med fremtiden

Der er ingen tvivl om, at Peter og Stine Lund også i fremtiden vil sørge for, at deres butik, Slagter Lund, leverer et godt produkt til forretningens kunder. Ud over Peter og Stine Lund, har slagterforretningen to svende, én ekspedient, to elever samt én ungarbejder ansat.

Vi skal holde øje med, hvad der sker omkring os, og så skal vi følge med tiden. Hvad den bringer, er lidt svært at sige, men jeg har nogle formodninger. Forbruget og forbrugsmønstrene ændrer sig jo hele tiden, så vi skal bare sørge for at følge med tiden”, slår Peter det fast.

Kontaktinformationer

Slagter Lund
Algade 28
5500 – Middelfart
Tlf: 64 41 00 22
slagter-lund@mail.tele.dk
http://www.slagterlund-middelfart.dk/                    

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også