25. januar 2018

Rasmus er udlært elektriker hos EL:CON i Nr. Aaby

Rasmus Lærche er udlært elektriker den 2. februar 2018 hos EL:CON i Nr. Aaby. Svendeprøven er vel overstået, og Rasmus kan nu kalde sig styrings- og reguleringselektriker.


»Jeg har været rigtig glad for at være lærling hos EL:CON i Nr. Aaby, for her er rart at være blandt gode kollegaer. Mine opgaver har været meget alsidige, og jeg er overbevist om, at jeg har valgt den helt rigtige retning i min uddannelse, for min største interesse inden for faget ligger i industriinstallationer,« fortæller den nyudklækkede svend.

Serviceleder Claus Ahlmann supplerer: »Rasmus har klaret sig godt. Han har været hele vejen rundt på opgavepaletten og været med på både spjældopgaver over nybyggeri til industri- og maskininstallationer, og vi har fået en dygtig, alsidig elektriker ud af ham,« siger han med et smil.

Claus fortæller, at Rasmus i løbet af sin læretid desuden har udført opgaver på den gamle Lillebæltsbro og på Bane Danmarks togstationer rundt om i landet.

Fejlfinding, fodbold og fritid

Den nyudlærte elektriker fortæller gerne mere om interessen for industriinstallationer: »Jeg kan godt lide arbejdsmiljøet på en fabrik, og at man bliver lidt beskidt. Opgaverne med fejlfinding kan ofte være lidt komplicerede, og dén udfordring kan jeg lide,« griner Rasmus.

Han fortæller videre, at dét med styringsmekanismer i forbindelse med maskiner og dét at finde ud af, hvorfor der evt. er maskinstop, er interessante opgaver at arbejde med: »Når der er driftstop, kan vi fx se en fejlkode på en skærm og aflæse, hvor fejlen er opstået, og derefter arbejde med at få fejlen udbedret.«

Men det er ikke kun hænderne, den unge elektriker holder i gang – benene bliver sandelig også rørt: »Jeg træner fodbold med 1. holdet i Fynsserien i Otterup og spiller kampe med serie 2-herrene,« smiler Rasmus.
Ja, og benene har da også lige stået deres prøve på den årlige skiferie i de østrigske alper med syv kammerater: »Jeg klarer fint de sorte løjper – men de røde er de sjoveste,« fortæller elektrikersvenden fra Fyn.

Svendegildet for venner, familie og kollegaer holder Rasmus, når sommeren igen kommer til Danmark – forhåbentlig i 2018.

Find kontaktoplysninger på EL:CON i Nr. Aaby

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også