8. april 2019

Odense Faldskærmscenter – Ugens Virksomhed, uge 15 - 2019

Navnet blev i 2018 ændret fra Center Jump til Odense Faldskærmscenter – og med navneskiftet blev der lagt en ny, professionel retning for foreningen. Hos Odense Faldskærmscenter i Odense får du de bedste muligheder for en personlig og professionel faldskærmsoplevelse, med hjælp af de meget erfarne og dygtige instruktører i foreningen.

Åbent hus

Efter en lang vinter, hvor der ikke har været nogle aktiviteter i Odense Faldskærmscenter, bliver der tirsdag den 9. april 2019 holdt åbent hus. Det er første dag i den nye sæson, hvor der bliver sprunget, og det bliver også den første klubaften, som deltagere fra årets første faldskærmskursus kan deltage i. På dagen kommer der medlemmer fra andre klubber til Odense, og der er gode muligheder for at få årets første spring.

Det skal samtidig fejres, at Odense Faldskærmscenter her i 2019, som den første i Dansk Faldskærmsunion (DFU), er blevet tildelt titlen som kraftcenter. Det betyder rent praktisk, at alle landets springere får mulighed for at komme til Odense Faldskærmscenter og udvikle sig. DFU vil også deltage på dagen. Det er en kæmpe ros til Odense Faldskærmscenter, som selv er meget spændte på, hvad det kommer til at betyde i fremtiden.

Muligheder for enhver

Hos Odense Faldskærmscenter er der oplevelser for enhver smag: tandemspring, solospring, acceleret fritfald eller opvisninger. Uanset om det er første gang du giver dig i kast med faldskærmsspring, eller om du har prøvet det før, så kan du hos Odense Faldskærmscenter få en oplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Peter Svalø fra Odense Faldskærmscenter fortæller at de har mange tandemspringere, og det kan både være folk der bare gerne vil springe faldskærm, men det er også turister, polterabender og fødselsdage – begivenheder hvor der skal ske noget nyt og spændende. Solospring kræver lidt mere af springerne, og her tilbringer man derfor 6 timer en fredag med foreningen, hvorefter man lørdag laver udspringet alene. Desuden laver Odense Faldskærmscenter en del opvisninger med deres opvisningsteam. De bliver hyret til begivenheder såsom forlovelser, bryllupper, sportsevents, jubilæer og fødselsdage.

Og hvem besøger Odense Faldskærmscenter? Kort sagt: alle. Odense Faldskærmscenter får besøg af mange forskellige mennesker, og det er alt fra folk der allerede er springere til folk der aldrig har prøvet det før. Det kan igen være alt fra folk på SU, til direktører, ledige, lærere og alt indimellem. Det er folk, der vil have en oplevelse lidt udover det sædvanlige, folk som måske vil prøve grænser af, opleve et adrenalinsus, eller folk som gerne vil forbedre sig indenfor faldskærmsudspring.

Ikke bare en maskine

Med deres navneskift for et år siden blev der lagt en mere professionel retning for foreningen, som før havde mere karakter af at være en klub, men som nu har strømlinet mange af deres arbejdsprocesser. De har eksempelvis effektiviseret processen omkring videooptagelser fra de besøgendes faldskærmsudspring, så man ikke længere skal vente så længe på at kunne få ens optagelse. Som følge af hele strømliningen af foreningen og dens processer, er der bedre styr på tingene, og det betyder endnu mere tid til fokus på de besøgende og deres oplevelse. Og det er netop dét, som Odense Faldskærmscenter er særligt gode til – den personlige, professionelle oplevelse. Peter Svalø fortæller:

- Det der driver mig, det er de personlige oplevelser. Jeg har boet på New Zealand i 2 år, der er det tandemfabrikker. Man siger hej, springer, og så går man videre til den næste [kunde]. Det er meget upersonligt, men sådan er det ikke her. I Danmark er det personligt, der er mange typer af spring, og der er en hel kultur omkring det. Det er hyggeligt, og det er dét jeg kan lide – det bliver personligt.

Og Odense Faldskærmscenter gør meget for at oplevelsen er personlig for alle besøgene. Alle der kommer til Odense Faldskærmscenter bliver taget imod ved receptionen, og herefter taler de med en instruktør. Der er fokus på, at instruktørerne skal have tid til at snakke med de besøgene forud for deres spring, både for at forklare hvad man kan forvente af oplevelsen, praktisk hvordan det skal foregå, men også hvis de besøgende frygter for oplevelsen, har tvivl, spørgsmål eller andet.

Derudover har Odense Faldskærmscenter nogle traditioner, som igen gør oplevelsen personlig overfor de besøgende. Milepæle, altså når man har gjort noget første gang, bliver fejret med stor entusiasme hos Odense Faldskærmscenter. En milepæl kan eksempelvis være, når man springer alene for første gang, hvilket bliver fejret ved at man ringer med klokken og derefter giver en øl eller en sodavand – alt efter hvad man er til. Det er en af de ting Peter fra Odense Faldskærmscenter fortæller gør oplevelsen personlig, og det gør også, at folk har lyst til at komme tilbage igen en anden gang.

Plads til at lufte vingerne

Med en placering ved H.C.A. Airport i Odense har Odense Faldskærmscenter rigeligt med plads til deres mange aktiviteter i luften. Som Peter Svalø hos Odense Faldskærmscenter udtrykker det:

- Vi har ikke ubegrænset plads, men vi har rigtig, rigtig meget plads, og det lagt sammen med vores utroligt erfarne instruktører gør, at der er gode muligheder hos os.

Pladsen er en betingelse for at Odense Faldskærmscenter kan udføre deres aktiviteter, men ifølge Peter er de også netop det sted i Danmark med flest instruktører under benævnelsen ”instruktør 1”, som er den ansvarshavende instruktør. Der er mange krav der skal opfyldes for at man får denne titel, og kun omkring halvdelen, der tager kurset, består den efterfølgende eksamen.

Der er generelt en mangel på instruktører i branchen i Danmark, hvilket kan betyde lange ventetider for besøgende andre steder i landet. Når der er mangel på instruktører, får de nuværende instruktører i en klub nemlig ofte problemer med at få planlagt de udspring, der efterspørges. Odense Faldskærmscenter har dog et rigtig stort antal instruktører, faktisk er de et af de steder i Danmark med flest instruktører, og det gør en stor forskel for de besøgende. Det er nemmere at planlægge udspring, når man har mange instruktører, da der er flere personer at trække på – og det er nødvendigt i Odense, som med deres placering i H.C.A. Airport altid har kunnet tiltrække mange mennesker.

 

Kontakt Odense Faldskærmscenter

Adresse: Lufthavnsvej 131, Beldringe, 5270 Odense N
Telefon: 26 78 46 46
Hjemmeside: https://ofc.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/odensefaldskrmscenter/

Læs mere om Odense Faldskærmscenter på BEST OF Fyn.

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også