19. september 2017

MST-Bygtjek - Ugens Virksomhed Uge 38, 2017

Smid luften væk og få et bedre indeklima

Byggeprojekter og omstilling til grøn energi kan hurtigt blive omfattende. Få status på energikilderne i dit hus og rådgivning om bedre indeklima – Ugens Virksomhed er MST-Bygtjek fra Middelfart. 


** Vand volder vanskeligheder – vis vand væk! **


Sådan sagde Martins tømrermester til ham, da han stod i lære.
Han har fulgt huskereglen lige siden og er i dag ejer af MST-Bygtjek, hvor han laver huseftersyn og rådgiver i bedre indeklima og energibesparing. 

Vis vandet væk Men hvordan?

Efteråret er lige om hjørnet og det betyder som regel masser af vand ved soklerne og blade i tagrenderne. Hvis altså du ikke gør noget ved det.

”Der er grundlæggende 3 måder at holde vandet væk på og dermed sikre, at dit hus holder en god grundform”, fortæller Martin.

  1. Rens dine tagrender, så vandet vises væk fra murværk og sokler og ender i kloakken, som det skal.
  2. Led vand væk fra bygningen. Sørg for at terrænet omkring huset ikke hælder ind mod huset.
  3. Luft ud tre gange om dagen.

 
Smid den fugtige luft væk

Især råd nummer tre oplever Martin tit, at folk misforstår. Han fortæller: ”Mange lufter ud ved at have et vindue på klem hele dagen.
Det er ikke optimalt, fordi man dermed byder fugten velkommen indenfor. Fugten kvitterer ved at sætte sig i indvendige vægge. Du risikerer skimmel og fugt i de indvendige konstruktioner.”

Han fortsætter: ”Et godt indeklima handler om at have frisk luft. Det får du ganske enkelt ved at åbne alle døre og vinduer på én gang, så der kommer gennemtræk. Du tager dermed den fugtige luft, der har samlet sig bygningen og smider den ud.”

Tandbørstning giver bedre indeklima

Og hvordan skal renere tænder give bedre indeklima, tænker du måske?

Reglen er ifølge Martin simpel:
Inden du børster tænder om morgenen, åbner du alle døre og vinduer på vidt gab og lufter ud.

Når du har børstet tænder og sat tandbørsten på plads, er der typisk gået 4-5 minutter. Det er nok til at få udskiftet den fugtige luft til frisk luft med mindre fugt. Herefter lukker du døre og vinduer tæt til:

  • Ikke noget med at åbne lidt på klem.
  • Hold døre og vinduer lukket indtil du kommer hjem.
  • Luft ud som det første og gentag processen igen inden du skal i seng.


”Jamen jeg vil sove i et køligt soveværelse”
Martin forklarer: ”Inden du går i seng, lufter du ud som nævnt. Vil du gerne sove i et koldt soveværelse, skal du lukke radiator og dør til soveværelset og lade vinduet stå på klem.
Men det er vigtigt at soveværelset varmes op om dagen, så fugten ikke binder sig i kolde konstruktioner .”


Skal I bygge? Kom velforberedt til mødet i banken

MST-Bygtjek tilbyder udover fugtteknisk rådgivning også energirådgivning, tilstandsrapporter og energimærkning.

Martin fortæller: ”Hvis I eksempelvis ønsker et energibesparende tiltag, der fører et byggeprojekt med sig, fungerer jeg som jeres energirådgiver.”

”Vi starter først og fremmest med en afstemningsforventning om jeres ønsker. Når det er afklaret, laver jeg en rapport, hvor I får et overblik over fordele og økonomi ved hver enkelt tiltag.

Vi kommer med forslag til den mest rentable løsning og viser, hvor hurtigt de forskellige tiltag kan tjene sig selv ind. Vi har gode erfaringer med, at rapporten er god at have med, når der skal tales projektfinansiering i banken.”

Tilstandsrapporter og energimærkning - Hvad siger loven?

MST Byg tilbyder også energimærkning og tilstandsrapporter. Men hvordan er det nu lige - Er de lovpligtige eller frivillige – og hvad koster de?

Energimærkningen
Energimærkningen er lovpligtig og synliggør energiforbruget. Den viser i lige så høj grad mulighederne for at spare energi og dermed få en billigere varmeregning.
Se mere om regler og priser på energimærkning på MST-Bygtjek´s hjemmeside

Tilstandsrapporten
Tilstandsrapporten forholder sig basalt set til husets tilstand i forbindelse med salg. Den fungerer efterfølgende som adgang til, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring, når huset skifter ejer.

Udarbejdelse af en tilstandsrapport er frivillig, men i enkelte tilfælde kan den være påkrævet – Tag en snak med Martin hvis du er i tvivl.

Priser
Priserne er som de ses på hjemmesiden, men køber du en energimærkning og tilstandsrapport samlet, vil der være penge at spare.

Martin tilføjer: ”Vi justerer selvfølgelig til, når der bliver tale om større huse, og derfor varierer priserne også. Men ring altid gerne til mig – det koster ikke noget at spørge, smiler han”.

Klar til en snak

Martin er tit på farten, men som oftest klar på telefonen. Dog pointerer han: ”Jeg er af den gamle skole. Når jeg er hos en kunde, er telefonen i bilen. 
Det sikrer kvalitetsarbejde og fuld fokus på kunden. Læg derfor en besked eller skriv en sms så hører du fra mig, når jeg er færdig hos kunden.”

Kontaktinformationer

Giv ham et kald på 20 66 39 55.
Besøg hjemmesiden for mere info: http://www.mst-bygtjek.dk/
Adresse: Svinøvej 10B, 5500 Middelfart

Se også mere om MST-Bygtjek her på portalen

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også