25. september 2018

Klima fylder mere og mere hos boligejerne

Klimaforandringerne er i fokus, når flere tusinde mennesker besøger Danmarks største byggeudstilling i forbindelse med forbrugermessen ”Efterår i HUSET” i Middelfart. Her vil blandt andre en lang række foredragsholdere fortælle om fremtidens klimaudfordringer - og klimaløsninger til boligen, der både er miljøvenlige og gode for økonomien.

”Hjælp, vi drukner!” Og ”Fremtidens hus er bæredygtigt og klimavenligt”.

Disse er blot to af de emner, som en lang række foredragsholdere fortæller om, når HUSET  Middelfart i weekenden den 29.-30. september afholder bygge- og boligmessen ”Efterår i HUSET – dit hus og klimaet”.

Som en del af messen kan de flere tusinde mennesker, der ventes at besøge stedet, høre en række kortere foredrag, der blandt andet har fokus på boligen og ikke mindst klimaet i en tid, hvor vejret flere gange har vist sig fra sin ekstreme side med en sibirisk isvinter først på året, efterfulgt af skybrud, oversvømmelser - og en rekordvarm sommer.

Brug regnvand til toiletskyl
For eksempel vil en repræsentant fra virksomheden AQUA-SAFE gøre de besøgende på messen klogere på, hvordan man kan opsamle regnvand i anlæg på en husgrund – og herefter bruge vandet til mange af dagligdagens aktiviteter. Herunder toiletskyl, vaskemaskinen eller vanding af haven. Det kan spare en familie 50 procent på de samlede vandudgifter.

Og en foredragsholder fra virksomheden Jakobsen Huse fortæller på messen om fremtidens lavenergi-huse, der både er bæredygtige og klimavenlige. Det gælder både i valget af materialer, men også ved, at selve huset er bygget, som huse i gamle dage blev bygget.

Det medfører, at huset kan ”ånde” – og hverken er for dårligt ventileret eller for tæt – og dermed kan fugten transporteres ud igennem konstruktionen. Og dét skaber et bedre indeklima for husets beboere.

I alt byder weekenden på 16 foredrag i det såkaldte ”Speaker’s Corner” – fra klokken 11 til 16 både lørdag og søndag.

- Vi håber, at det store udbud i talerne vil inspirere og være med til at tiltrække en masse bevidste boligejere både fra trekantområdet og Fyn, men også fra resten af landet, siger Jan Røgind Jørgensen, der er HUSETs direktør.

Danmarks største byggeudstilling
På messen ”Efterår i HUSET” kan de besøgende også gå på opdagelse i Danmarks største byggeudstilling og se eksempler på - og få gode råd om - de nyeste muligheder inden for nybyggeri, renovering og klimasikring. Både i forhold til huset, haven og sommerhuset.

I alt viser flere end 150 udstillere på messen produkter og ydelser frem i den 28.000 kvadratmeter store indendørs - og udendørs udstilling. Og boligstylisten Anita Wodstrup Madsen fortæller om de allernyeste trends inden for indretning af hjemmet og haven.

- På messen kan de besøgende se nogle af de nyeste eksempler på, hvordan familiens boligbehov og ønsker kan matches fremtidens klimaudfordringer. Herudover vil der være flere spændende foredrag og aktiviteter i løbet af weekenden, som ligeledes omhandler bæredygtig boligfornyelse og klimasikring af hus og have, fortæller Jan Røgind Jørgensen. 

Der er gratis adgang til messen, og søndag den 30. september klokken 14 vil ”HUSET Middelfart” fejre sin 50 års fødselsdag – med gratis kaffe og lagkage til alle de besøgende. Weekenden byder samtidig på konkurrencer og gode tilbud fra udstillerne, og de besøgende kan blandt meget andet også prøve at køre en tur i en hybridbil fra KIA.

FAKTA OM MESSEN

Tid og sted:

lørdag-søndag 29.-30. september 2018, kl. 10-17
HUSET Middelfart, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart

Entré:
Der er gratis adgang til både messen og de forskellige foredrag og aktiviteter.

Udstillere:
Mere end 150 stande fra nogle af landets største og mest anerkendte leverandører at byggematerialer og løsninger til nybyggeri, renovering og klimasikring.

Læs mere om efterårsmessen og de mange udstillere her og besøg også HUSET Middelfart på BEST OF Fyn 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også