27. maj 2019

Holmegaard Anlægsgartner - Ugens Virksomhed, uge 22 – 2019

Holmegaard Anlægsgartner vedligeholder, renoverer og anlægger haver i og omkring Middelfart og Fredericia, men indehaver Henrik Holmegaard fortæller, at de også gerne kører længere for deres kunder. Virksomheden blev startet som enmandsvirksomhed i år 2000 men er gennem årene vokset sig større og større. I dag er der omkring 15 ansatte i virksomheden, og fremtiden ser lys ud. Der er i virksomheden fokus på kundens behov, ønsker og forventninger, og du kan være sikker på at blive glad for resultatet, for Holmegaard Anlægsgartner kører først, når deres kunder er tilfredse med det udførte arbejde.

Herre i eget hus

Sådan beskriver Henrik Holmegaard grunden til at starte selvstændigt. Han er uddannet anlægsgartner, og i år 2000 startede han sin egen virksomhed under navnet Holmegaard Anlægsgartner. Virksomheden har gennem de sidste 19 år udviklet sig fra den spæde start, hvor indehaver Henrik var den eneste ansatte:

- Jeg startede som selvstændig, fordi jeg havde lysten til at være herre i eget hus. Jeg har arbejdet som anlægsgartner siden jeg blev færdiguddannet, og siden jeg startede virksomheden i år 2000, er vi vokset til ca. 15 ansatte, fortæller Henrik.

Antallet af medarbejdere er steget i takt med en større virksomhed og flere arbejdsopgaver. I løbet af årene er virksomheden vokset blandt andet ved opkøb af andre virksomheder som Grøn Haveservice, der blev opkøbt for 4 år siden, og senest Anlægsgartner Brian Baltser Pedersen, der blev opkøbt i år. Opkøbet af Brian Baltser Pedersens anlægsgartnerfirma havde være på tale mellem Henrik og Brian i længere tid, inden det blev en realitet 1. april i år. Tiden var moden til opkøbet af Brians virksomhed, og Henrik forklarer, at han var på et stadie i sin forretning, hvor han skulle bruge en formand eller lignende. Det lå lige til højrebenet, at Brian kunne få denne stilling, med hans mange års erfaring i branchen og alsidige kvalifikationer.

Det er nu to måneder siden, at Holmegaard Anlægsgartner overtog Anlægsgartner Brian Baltser Pedersen, og på trods af at to mænd, der har været vant til at være herre i eget hus, nu har skullet lære at arbejde sammen, så er overtagelsen gået godt, netop som Henrik havde håbet.

Dér hvor det betaler sig

Hos Holmegaard Anlægsgartner har de gennem de seneste par år undersøgt, hvorfor deres kunder har valgt netop dem, og de er nået frem til, at 90 procent af deres kunder kommer gennem anbefalinger. De har gennem de seneste år medsendt et spørgeskema, når de har sendt fakturaer til deres kunder. Spørgeskemaet har blandt andet spurgt ind til kundernes tilfredshed med det udførte arbejde – og hvordan valget faldt på netop Holmegaard Anlægsgartner. Dette viste sig at give yderst interessante resultater, da kun en meget lille procentdel af virksomhedens kunder havde valgt dem på baggrund af annoncering eller reklamer, og langt størstedelen havde hørt om virksomheden gennem kollegaer, venner eller familie.

Det er en kæmpe ros for virksomheden, da det betyder mange tilfredse kunder. På baggrund af denne viden har virksomheden valgt at skære ned på annoncering og i stedet for lægge deres penge der, hvor det betaler sig for dem: i lokalsamfundet. For Henrik betyder det meget at støtte lokalsamfundet:

- Vi støtter meget op om lokalsamfundet. I stedet for at købe annoncer for vores penge, så støtter vi op om lokalsamfundet. Det vil i hellere bruge pengene til. Vi støtter for eksempel lokale sportsklubber, ældreklubben og den slags. Det er bedre givet ud for os at støtte op om lokalsamfundet, hvor vi kan se, at vores penge gør en forskel, fortæller Henrik.

God service og loyale kunder

Henrik og de ansatte hos Holmegaard Anlægsgartner har fokus på at overholde deres aftaler samt give en god rådgivning og vejledning til deres kunder. Noget tyder på, at virksomheden har fokus det rette sted, da de har mange kunder, som har været med helt fra start. Det gælder både kunder, som Henrik har haft, da han startede virksomheden tilbage i år 2000, men også Brian har gennem sine 22 år i branchen fastholdt mange kunder. Det er de meget stolte af hos Holmegaard Anlægsgartner, men det kommer ikke af sig selv. Bag de tilfredse kunder ligger et stort arbejde fra Holmegaard Anlægsgartner:

- Det, vi føler, vi er gode til, det er, at vi følger op på vores ting. Vi tager alting seriøst, også de små opgaver. Vi håber, at vi giver en god rådgivning og vejledning – det er noget vi har fokus på. Og så vores aftaler; vi overholder vores aftaler [med kunden]. Desuden er jeg drevet af opgaverne og få dem løst. Det er lidt som min store passion. Får vi en opgave, og vi får den løst – det er min passion. Det er ikke pengene som sådan. Vi bliver aldrig rige i den her branche, men at få opgaver løst og få vores kunders ønsker og visioner ud i livet – det er vores passion. Jeg skiller mig måske lidt ud, idet mit arbejde er min hobby, fortæller indehaver af virksomheden, Henrik, muntert.

Mod nye horisonter

Med overtagelsen af Anlægsgartner Brian Baltser Pedersen har Holmegaard Anlægsgartner fået et øget fokus på rensning og vedligeholdelse af fliser, terrasser og belægninger. Det er et område, som virksomheden fortsat vil udvikle, og det er der, hvor en stor del af virksomhedens energi bliver lagt lige i øjeblikket. Holmegaard Anlægsgartner gør særligt opmærksom på, at de nu har kompetencer indenfor også dette felt, blandt andet ved at tilbyde en serviceordning til deres kunder. Denne ordning betyder rent praktisk, at Holmegaard Anlægsgartner renser kundernes fliser en gang, og derefter vedligeholder fliserne fremadrettet, så de har en belægning altid.

Og Henrik ser lyst på fremtiden. I hans optik er virksomheden slet ikke færdig med at udvikle sig. Han kan fortsat se udviklingspotentiale for Holmegaard Anlægsgartner, og han håber, at virksomheden bliver ved med at vokse, så den om 10 år har endnu flere ansatte.

Kontakt Henrik Holmegaard og Holmegaard Anlægsgartner

Adresse: Solbakkevej 21, 5464 Brenderup
Telefon: 20 77 39 86
Hjemmeside: www.holmegaardgartner.dk
Facebook: www.facebook.com/holmegaardgartner

Læs mere om Holmegaard Anlægsgartner på BEST OF Fyn lige her.

Skrevet af:
Sabrina Lynge Nielsen
BEST OF Fyn

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også