10. juni 2019

Fyns Flytteforretning – Ugens Virksomhed uge 24 – 2019

Den daglige leder hos Fyns Flytteforretning er Ronny Clausen, og sammen med sin far ejer han faktisk også virksomheden. Hos Fyns Flytteforretning hjælper de deres kunder med flytning til både erhverv og private, oversøisk flytning, opbevaring samt udlejning af hejs og lift. Med andre ord: alt hvad der omhandler flytning. Virksomheden har 35 års erfaring med flytning, og de står også klar til at hjælpe dig. Fokus i virksomheden er på kvalitet og service – til den rigtige pris.

Fagligt sammenhold

Virksomheden har eksisteret siden starten af år 2000, men frøet blev sået mange år tidligere. Ronny og fire andre arbejdede tidligere ved en flytteforretning, som på et tidspunkt blev opkøbt af en anden virksomhed. I forbindelse med dette opkøb, valgte Ronny og de andre at skifte arbejdsplads, men heller ikke der, kunne den lille gruppe af mænd mærke arbejdsglæden. De fandt ud af, at hvis de ville opretholde standarden, kundeservicen og kærligheden til jobbet, så var de nødt til at starte deres egen virksomhed.

- Vi var 5 styks som røg fra sted til sted. Det drejede sig kun om pengene hos de andre steder – og der havde vi ikke kærligheden til arbejdet. Det handlede ikke om kunden, og det kunne vi mærke på vores arbejdsgang og vores morale. Derfor blev vi enige om at lave vores eget. Min far og onkel var dem, der startede det op dengang, og der gik vi andre med.

Beslutningen om at starte for sig selv kom af et ønske om at opretholde den gode service, som de vidste, de kunne give. De ville tilbyde deres kunder en bedre service, end at springe over hvor gærdet var lavest. I dag driver Ronny virksomheden sammen med sin far, hvor han står for den daglige drift.

De ansatte

Virksomheden består af fem ansatte og hertil 15 medarbejdere fra en underleverandør. Det er en branche, hvor arbejdsbyrden skifter meget, hvilket betyder at nogle perioder vil være præget af meget travlhed, mens der i andre perioder er meget stille. For at have den rigtige bemanding til virksomhedens kunder, har Fyns Flytteforretning tilknyttet en underleverandør, som virksomheden kan trække på i travle perioder. Ronny Clausen fortæller:

- Det er de samme mennesker vi trækker på, så standarden ryger ikke. Vi vil gerne have god kvalitet på vores folk og det arbejde de yder – og det får vi både gennem vores egne ansatte og fra vores underleverandør. Vi kan ikke rigtigt bruge vikarer i den her branche – det handler meget om løfteteknikker, og de skal læres op til arbejdet, så der ikke sker noget med kundens ejendele. Derfor vil vi gerne have folk der er vant til det og uddannet til det.

Gennem deres underleverandør får de netop dét; folk der både er vant til og uddannet til arbejdet, da de ansatte hos underleverandøren er deciderede flyttefolk.

Tid til hygge!

Og hos Fyns Flytteforretning gør de også noget ud af det sociale, for eksempel afholder de en gang imellem fredagsgrilning med spisning og øl hygge.

- Vi gør noget for folkene her. Selvom vi er et lille firma, så synes jeg vi gør rigtig meget for vores ansatte. For det første får de hvad de skal have – for det andet får de noget, så de ved, at de er værdsat. Og jeg tror, at de kan lide at være her. Hvis de tog hjem med det samme, så kunne man sige, at de nok ikke vil det her, men folk bliver her og hygger. De bliver her, også selv hvis jeg tager hjem. Så sidder de hernede, rydder op når de går, og så er der rent og ryddeligt, når vi møder ind mandag morgen. Vores underleverandører kommer også tit herude og sidder og hænger ude med os. Så kommer de her og sidder og får en øl eller en pølse med os.

Ronny fortæller, at det er en arbejdsplads uden meget hierarki. De taler ens til hinanden, uanset om det er mellem Ronny og en af medarbejderne, eller to medarbejdere imellem – og alle går i samme tøj og laver det samme arbejde. Mange af de ansatte har desuden været i virksomheden i mange år, og sygefraværet er ifølge Ronny rigtig lavt. Han kan slet ikke huske, hvornår han sidst havde en sygemelding – hvilket det kan pege på, at de ansatte har det godt på arbejdspladsen!

Kærligheden til jobbet

Ronny har selv været i branchen i 30 år, og hans far 50 år, så sammen har de virkelig en lang historie i branchen. Deres erfaringer fra tidligere arbejdspladser har resulteret i et stort fokus på medarbejderne og hvilken slags virksomhed de gerne vil drive. Selv har Ronny gået på flyttemandsskole, dengang det fandtes i København og Sønderjylland. Fyns Flytteforretning har et større samarbejde med JD Logistik og Djurs Flytteforretning, og gennem disse samarbejder har de fået landsdækkende kapacitet. Det betyder, at de kan yde bedre for deres kunder, og virksomheden har mange løsninger til deres kunder; fra at de ikke skal løfte en finger, til at de også skal lave noget selv.

Det der driver Ronny i den daglige drift er:

- Det er ikke pengene. Det er 100%! Det er sammenholdet, det er branchen, det der med at komme ud til kunder og én dag er ikke ens. Øhm. Kærligheden over for jobbet. Og branchen. Jeg har prøvet at komme væk fra branchen, men der gik kun et år, så kom jeg tilbage igen. ’En gang flyttetøj – altid flyttetøj’ siger vi i branchen, fortæller Ronny med et lille grin.

Også lageropbevaring

Hos Fyns Flytteforretning kan de hjælpe med alt indenfor flyttebranchen – og det inkluderer opbevaring. I en kortere eller længere periode kan der opstå et behov for at få opbevaret nogle af ens ting, for eksempel i forbindelse med mangel på plads eller ved fraflytning af ens bolig, og her kan Fyns Flytteforretning hjælpe. Det foregår i det de kalder Big Box, hvilket er nogle store trækasser, som bliver opbevaret på hovedlageret. Her står kasserne på et opvarmet og isoleret lager, hvilket sikrer, at kundernes ting ikke bliver beskadiget i opbevaringsperioden.

Kasserne rummer cirka 6 kubikmeter, og Fyns Flytteforretning er yderst konkurrencedygtige med deres priser! Man kan vælge mellem flere forskellige løsninger også på dette område: enten kan man få hentet sine ting ved hjemmet og få dem bragt ud til hovedlageret, eller man kan vælge selv at køre sine ting derud.

Hvis man vælger den første løsning, bliver kassen sat i ladet på lastbilen, og så kommer de direkte ud på lageret. Her kan man så vælge at få dem leveret direkte hjem igen, hvor de bliver åbnet for første gang - de har ikke været åbnet i mellemtiden hos Fyns Flytteforretning.

Kontakt Ronny Clausen og Fyns Flytteforretning

Adresse: Stat-Ene-Vej 135, 5220 Odense
Telefon: 66 13 00 13
Hjemmeside: www.fyns-flyt.dk
Facebook: www.facebook.com/fyns.flyt.dk

Læs mere om Fyns Flytteforretning på BEST OF Fyn lige her.

Skrevet af:
Sabrina Lynge Nielsen
BEST OF Fyn

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også