1. oktober 2018

Franck A – Ugens Virksomhed i Odense, uge 40 – 2018

Odense er ved at få øjnene op for det nye Franck A, der ligger i de legendariske lokaler med de mange stolte odenseanske traditioner. Anført af blandt andet restaurantchef, Nicklas Schøler, og køkkencheferne, Nikolaj Wilhardt og Noah Muscat, drives Franck A i dag af et ungt og ambitiøst team, der har masser af erfaring, idéer og gåpåmod.

En samling af alt det bedste

Siden 1923, hvor Franck A så dagens lys, har restauranten eksisteret i flere forskellige formater. I 1920’erne mindede Franck A mest af alt om et værtshus, hvor man sad med en cigaret i munden, mens man spiste smørbrødsretter og diverse varme retter. Inden Franck A lukkede i 2013, havde restauranten taget mere caféagtig karakter. Det Franck A, som Odense vil opleve den dag i dag, er en blanding af alt det bedste fra de udgaver af Franck A, der har været:

- Vi prøver at tage det bedste fra alle de udgaver af Franck A, der har eksisteret. Til frokost kører vi klassiske danske retter – om aftenen går vi over til at være restaurant, hvor der altså ikke er cafémad. Vi har mange gode idéer og har eksempelvis kørt en uge med klassiske retter og skaldyrsweekend, hvor mange nye gæster kom forbi – fredag og lørdag har vi fokus på ”late night dinner”, hvor kokken serverer maden direkte i spisebaren, beskriver restaurantchef, Nicklas Søhler.

Den ene af to restaurantchefer hos Franck A, Noah Muscat, tilføjer:

- Som kok er det fedt, at vi har så meget forskelligt – den her mangfoldighed. Det, der kendetegner os på maddelen, er, at vi kan stå inde for alt, vi laver. Når vi får fisk hjem, får vi hele fisk hjem. Når vi får frilandsgrise hjem, står vi selv og marinerer dem. Vi bruger dertil lokale æg fra Ullerslev. Vi bruger ordentlige råvarer og laver retter, som folk kan nikke genkendende til fra gammel tid. Råvarerne er danske og altid sæsonaktuelle. Vi udskifter løbende menukortet efter givne sæson, så det er altid spændende at besøge restauranten. Derudover anretter vi på en helt anden måde end andre restauranter i Odense. Vi er vilde med deleretter og enkelt anretninger, så vores svar på en brunch er noget helt andet, velsmagende og ’bloggervenligt’, end hvad man ellers ser lige heromkring.

Gæster er vores førsteprioritet

Det er i henhold til servicedelen et stort fokus for Nicklas, Noah og resten af Franck A, at restaurantens gæster er førsteprioritet. Mange kommer forbi for at se, hvordan det nye Franck A er, og de skal bestemt ikke skuffes. 

- I forhold til værtskabet er vi meget nede på jorden, og vi møder gæsterne i øjenhøjde. Servicedelen skal være helt i top, og vi skal væk fra nogle folks opfattelse af Franck A som værende et fornemt sted. Vi vil meget gerne tilbage til den hyggelige atmosfære og til stemningen som en restaurant, hvor du kan nyde en god kop kaffe, en drink, et glas vin, én af vores mange specialøl eller et rigtig godt måltid mad. Vi har noget til de fleste, da vi gør os som både restaurant, som kaffepausested og som oplagt sted at tilbringe turen i byen, forklarer Nicklas Søhler.

D. 29. september indviede Franck A for alvor husets nattelivsdel. Her kom DJ Kongsted og Claus Skovsted og fyrede op for musikken og dansegulvet.

Odense har fået øjnene op for Franck A

Både Noah og Nicklas giver udtryk for, at Odense for alvor er ved at få øjnene op for Franck A. Restauranten er med sin store energi og mange gode idéer kommet for at blive.

- Nu har jeg været med fra start, hvor meget af arbejdet bestod i først og fremmest at skifte al det gamle Jensens Bøfhus-inventar ud. Det nye Franck A skulle jo tegnes, og det var sindssygt hårdt arbejde, men vi er nået i hus og er godt i gang - det er spændende at være en del af, beskriver Noah Muscat.

Kigger man Nikolaj Wilhardt og Noah Muscats CV’er igennem, er man ikke i tvivl om, at Franck A har i sinde at give fynboerne gode madoplevelser. De to unge køkkenchefer har både den erfaring og de kreative hænder, det kræver at lede alle Franck A-gæster ind i nye og spændende maduniverser - endda til skarpe priser, der er til at være med på for alle. For eksempel kan man få en drink fra 50 kroner og en god flaske vin fra 245 kroner. Priserne på mad afviger fra 25-kronerspriser på noget morgenmad og op til 395 kroner for restaurantens ti-retters menu.

Restaurantchef, Nicklas, udtrykker:

- Jeg tror, det kommer til at blive rigtig godt. Om et år tror jeg, at vi er det her ’insted’, hvor vi har businessfolk til at komme forbi om morgenen, venner og familier til frokost, og hvor vi torsdag, fredag og lørdag kører højt niveau på både mad og cocktails. Søndag skal indeholde det hyggelige element.  

Nicklas gør det slutteligt klart, at det kan være en god idé at følge Franck A på Facebook, da det er her, alle restaurantens aktiviteter offentliggøres.

Kontaktinformationer

Franck A
Jernbanegade 4
5000 – Odense C
Tlf: 66 12 27 57
https://francka.dk/
https://www.facebook.com/franckaanno2017 

Tilbage til oversigten

Læs også