22. oktober 2018

Energi Fyn – Ugens Virksomhed i Odense, uge 43 – 2018

Danmarks sjettestørste elforsyning – Energi Fyn – har for alvor cementeret sin position som fynboernes energiselskab. Energikoncernen, hvis hovedfokus er at skabe værdi for sine fynske andelshavere, leverer strøm til mere end 200.000 husstande. Gennem flere forskellige tiltag og konsolideringer de senere år står Energi Fyn stærkere end nogensinde før.

Skabt af fynboer – for Fyn

Energi Fyn, hvis historie går 125 år tilbage, har rødder i den danske andelstanke. Energikoncernen er skabt på baggrund af mange års fusioner og opkøb af diverse elselskaber. I dag kan der ikke herske megen tvivl om, at energikoncernen for alvor er blevet fynboernes energiselskab. Energi Fyn forsyner cirka to tredjedele af Fyn og dette med hjælpen fra cirka 330 ansatte.

- Det er klart, at vi er dybt forankret på Fyn. Vi arbejder ud fra et overordnet mål om at skulle skabe værdi for vores fynske andelshavere, uanset om det gælder driftssikker og konkurrencedygtig energi, god service og rådgivning eller lynhurtigt internet, forklarer direktør hos Energi Fyn, Bent Agerholm.

Som fynboernes energiselskab og som et andelsselskab i det hele taget ansér Energi Fyn udviklingen af Fyn som en opgave, der helt naturligt skal påtages. Energi Fyn leverer løsninger, der gør dets kunder trygge. 

Meget mere end blot en leverandør af el

Har man den idé, at Energi Fyn ’blot’ er et energiselskab, der leverer strøm til over 200.000 husstande på Fyn og tilmed sørger for, at disse fynboer har strøm 99,97 procent af tiden, har man ikke fået hele historien med. Det moderne energi- og andelsselskab engagerer sig nemlig på flere forskellige niveauer.

- Vi er meget mere end blot en leverandør af el. Vi leverer gas til 63.000 husstande i Danmark, sikrer fibernet til 66.000 fynboer og det fynske erhvervsliv, ligesom vi deltager aktivt i den grønne omstilling og ejer og driver 23 vindmøller. Vi engagerer os herudover energibesparende ved løbende at udskifte de cirka 86.000 gadelamper – som vi sikrer lys i – til energirigtig belysning. Det bør dertil nævnes, at vi i 2017 skabte energibesparelser til, hvad der svarer til 16.000 husstandes årlige elforbrug. Foruden dette engagerer vi os i Fyn ved blandt andet to forskellige fonde, med hvilke vi årligt uddeler 2,5 millioner kroner til diverse fynske initiativer, beskriver Bent Agerholm.

Uanset givne felt, som Energi Fyn beskæftiger sig med, er det et klart mål for energi- og andelsselskabet at skabe mest mulig værdi for sine kunder og samarbejdspartnere gennem tilgængelighed.

- Uanset arbejdsfelt er det at være tilgængelige for vores kunder og samarbejdspartnere noget, som vi vægter højt. Vi har fokus på digitalisering og automatisering, således processerne lettes mellem kunderne, samarbejdspartnerne og os. Det er noget, der skaber værdi, beskriver Bent Agerholm.

Den fynske energikoncern er ét af Danmarks ældste andelsejede energiselskaber. At Energi Fyn er et andelsselskab betyder, at hver én af selskabets andelshavere ejer en lille del af virksomheden.

Vil være en del af fremtiden – en del af udviklingen på Fyn

Med udgangspunkt i energikoncerns dyberegående solide fynske fundament er det et klart mål for Energi Fyn fortsat at bidrage til udviklingen og velfærden på Fyn. Henholdsvis det regulerede og det kommercielle forretningsområde vægtes på afbalanceret vis, således energiselskabets kerneværdier om at være ansvarlige, engagerede og udviklende fuldbyrdes.

- Gennem de mange år, der er gået, har vi blot styrket vores position som ’det fynske energiselskab’. Gennem solid økonomi, et styrket omdømme, fortsat tilfredse kunder samt diverse konsolideringer er dette også et klart mål for fremtiden. Vi vil være en del af fremtiden – en del af udviklingen på Fyn – til gavn for fynboerne, slutter Bent Agerholm.

Kontaktinformationer

Energi Fyn
Sanderumvej 16
5250 Odense SV
Tlf: 63 17 19 00
energifyn@energifyn.dk
www.energifyn.dk
https://www.facebook.com/energifyn 

 

Skrevet af:
Mads Egmose
BEST OF Fyn

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også