11. marts 2019

Dansk Firmaidrætsforbund – Ugens Virksomhed, uge 11 – 2019

Dansk Firmaidrætsforbund er med sine 370.000 medlemmer Danmarks tredjestørste idrætsorganisation. Firmaet, der har forbundskontor i Nyborg, har siden sin grundlæggelse i 1946 arbejdet ud fra et klart mål om at sundhedsfremme og motivere de danske arbejdspladser til firmaidræt. Med motion får du en mere effektiv medarbejder. 

Firmaidræt til hele Danmark 

Dansk Firmaidrætsforbunds virke er klart. Det handler om at hjælpe virksomheder rundt i hele Danmark med at få øjnene op for væsentligheden ved motion på arbejdspladsen. Om motionen sker før, under eller efter arbejdstid, er i og for sig irrelevant. Det handler om at få det inkorporeret.  

- Vores primære funktion er soleklar. Vi hjælper virksomheder med at komme i gang med kollegamotion. Vi har en motionsuddannelse, som vi tilbyder virksomheder gratis, og hvor vi her uddanner medarbejdere til at kunne gå tilbage til deres respektive virksomheder og få integreret motion som en fast del af hverdagen, beskriver udviklingskonsulent hos Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Regnar Hansen.   

Til de virksomheder, der ikke har mulighed for at kombinere motion med arbejdstid, tilbyder Dansk Firmaidrætsforbunds 80 foreninger rundt i landet spændende motionstilbud. Organisationen har derudover flere landsdækkende events kørende og heraf blandt andet ‘Tæl Skridt’-kampagnen, som har mellem 50.000 og 60.000 deltagere i løbet af et år.  

Kom til Mænds Motionsdag i juni 

Èt af højdepunkterne for Dansk Firmaidrætsforbund i 2019 er præsentationen af en ny motionstradition, Mænds Motionsdag, som afholdes i dagene omkring fars dag. Motionsdagen er skabt for at få flere mænd til at åbne øjnene op for motion og for den sjov, som motion i fællesskab giver. Mange mænd stopper med at dyrke motion, og den udvikling vil Dansk Firmaidrætsforbund gøre noget ved.    

- D. 4. eller 5. juni afholder vi Mænds Motionsdag i mere end 40 byer landet over, hvor Rigtige Mænd-løbet udgør ét af tilbuddene. Mænds Motionsdag er for mænd, og grillen vil selvfølgelig være tændt, men der vil også være noget for konen og for ungerne, så dagen på denne måde bliver familierelevant, forklarer Dan Regnar Hansen.  

Selve Rigtige Mænd-løbet løber i år af stablen i femten forskellige byer. Mændene kommer i hold på tre, og så skal de løse nogle teamopgaver, som er defineret af Dansk Firmaidrætsforbund. Selve Mænds Motionsdag strækker sig rundt i hele Danmark. I de byer, hvor der ikke løbes Rigtige Mænd-løb, arrangerer foreninger andre former for fællesmotion. 

Motion skal være for alle 

Motion er naturligvis for alle, og Dansk Firmaidrætsforbund har også den tilgang, at de prøver at ramme alle. Med selve Mænds Motionsdag er det målet hos Dansk Firmaidrætsforbund, at der også for midaldrende mænd skal skabes en tradition med motion - også for mænd skal motion være en tradition. 

- Vi har den tilgang, at motion er for alle, og kigger man på motion i erhvervsøjemed, er det mange gange videnskabeligt bevist, at motion på arbejdspladsen giver bedre trivsel og større arbejdsglæde. Når medarbejdere har det godt på jobbet, bliver vi mere effektive, og således skaber vi øget værdi for arbejdsgiveren. Det er naturligvis ét af de helt store argumenter for at tage motionen til sig som arbejdsgiver, beskriver Dan Regnar Hansen, der også slutteligt tilføjer: 

- Vi håber, at Mænds Motionsdag kan tænde motionslysten i mange mænd landet over og måske give dem lysten til at fortsætte efterfølgende – og gerne i foreninger eller på arbejdspladsen.    

Udover ovennævnte initiativer afholder Dansk Firmaidrætsforbund mange andre forskellige events i løbet af året - blandt andet specifikke tilpassede aktivitetsdage til diverse virksomheder. Organisationen gør dertil en stor indsats for erhvervsskolerne i Danmark, da det på disse uddannelsessteder kniber med motionen. 

Kontakt Dansk Firmaidrætsforbund 

Storebæltsvej 11, 5800 Nyborg 
Telefon: 65 31 65 60 
Mail: kontakt@firmaidraet.dk 
https://www.facebook.com/firmaidraet/  

 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også