18. marts 2018

Daniel er udlært elektriker hos EL:CON i Middelfart

Daniel er udlært elektriker hos EL:CON i Middelfart


Daniel Rasch Petersen er udlært elektriker den 16. marts 2018 hos EL:CON i Middelfart. For Daniel har årene som lærling ikke kun været en læretid inden for elektrikerfaget. Årene har derimod også givet ham en god portion personlig læring:

»Det har været en stor personlig udfordring for mig eksempelvis at komme op om morgenen. Jeg er dog så taknemmelig for, at jeg har fået al den konstruktive feedback og goodwill fra min leder her i Middelfart. Det har været med til at give mig et skub i den rigtige retning og er en væsentlig årsag til, at jeg har fuldført mit lærlingeforløb og min afsluttende eksamen – endda med flotte karakterer,« forklarer Daniel.


Daniels leder, serviceleder Bjørn Pannach, er også meget stolt:

»Daniel er en ekstremt dygtig håndværker, vellidt blandt sine kollegaer og meget rar at omgås. Vi har haft nogle udfordringer, men hold da op, hvor blev det til en flot afslutning på hans lærlingeuddannelse – jeg har aldrig set en ung mand, der var så glad, som da Daniel bestod sin eksamen med så stor overbevisning.«

Det er et 10-tal i den mundtlige eksamen samt et 7-tal i den skriftlige, der danner den flotte ramme for Daniels nye status som udlært elektriker:»Vi har tilbudt Daniel ansættelse i én af EL:CONs afdelinger her i Syd, og det håber vi, han siger ja til,« supplerer Bjørn.

Daniel startede faktisk på grundforløbet inden for tømreruddannelsen, men derefter skiftede han kurs:

»Jeg kunne hurtigt se, at elektrikerfaget vist var mere mig, fordi faget er så omfattende og hele tiden byder på nye udfordringer. Det siger min far også. Efter 25 år som elektriker – heraf de seneste ti år hos EL:CON - oplever han stadigvæk opgaver, der varierer og er nye for ham,« forklarer Daniel.

Og ja, far og søn er ansat i samme afdeling og går godt i spænd sammen på opgaver:»Men jeg vil hellere køre med andre kollegaer, og det har min leder været rar til at tage hensyn til,« smiler den nyudklækkede elektriker.

Det har ifølge Daniel bestemt heller ikke været kedeligt at være på EL:CON Moduler, som er skræddersyet undervisning for EL:CONs lærlinge på Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten: »Det er bare kanon dét dér! Jeg har været med fra starten, da Lærlingeprogrammet blev lanceret i 2015, og efter en OK indkøringsperiode skal jeg love for, at modulerne er blevet gode.«

Specielt KNX- og fejlfindingsmodulerne gav Daniel et boost: »Jeg oplevede, at jeg faktisk havde rigtig godt styr på tingene, fordi jeg i forvejen har løst opgaver inden for dette område i min afdeling i Middelfart.«
»Jeg tror aldrig, at elektrikerfaget bliver kedeligt.«

Og det var bestemt heller ikke kedeligt, da Daniels venner og familie overraskede ham med et surprice-svendegilde for en uge siden: »Jeg anede intet. Jeg troede, jeg skulle ud at spise med min kæreste. Pludselig blev vi kaldt hjem, og her var stuen fuld af gæster, ja, endda barndomskammerater var kommet fra Sjælland. Hold op, hvor var det sjovt.«


Stort tillykke Daniel

Om EL:CON:
EL:CON er en solid landsdækkende installatørvirksomhed med over syvhundrede medarbejdere, hovedkontor i Aarhus og afdelinger i hele landet. Virksomhedens størrelse og landsdækkende net af lokale afdelinger betyder, at vores kunder altid kan trække på tekniske specialister og store ressourcer inden for blandt andet elinstallation, bygningsautomatik, energioptimering, løsninger til vedvarende energi, sikring, indeklima, automation, termografering, forsyningsanlæg, vejbelysning og trafiksignaler. EL:CON er ejet af energiselskabet NRGi. Se mere på www.elcon.dk.

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også