12. november 2018

Danhostel Fredericia – Ugens Virksomhed i Lillebælt, uge 46 – 2018

Torben Ottesen overtog Danhostel Fredericia i 2012. Kommunen ønskede at sælge byens vandrehjem, og dette så Torben som en oplagt mulighed for at skabe et vandrehjem med sit helt eget præg. Siden overtagelsen har vandrehjemværten i over seks år oplevet, at hans Danhostel Fredericia har fået flere og flere besøgende hvert år. Danhostel Fredericia er noget, der ligger langt fra de åbne sovesale og gangtoiletterne, som man engang forbandt vandrehjem med.

Stor erfaring fra hotelbranchen er en fordel

Vært hos Danhostel Fredericia, Torben, er oprindeligt uddannet kok og stammer således fra hotelbranchen. Et ønske om at blive selvstændig, da dette ville være lettere at passe ind i et travlt familieliv, var i kombination med drømmen om at kunne sætte sit eget præg på et vandrehjem, hvad der gjorde, at Torben valgte at overtage Danhostel Fredericia.

- Jeg overtog vandrehjemmet i 2012, da kommunen valgte at sælge det. Af flere årsager kunne jeg godt tænke mig at have mit eget vandrehjem, så det var oplagt, beskriver Torben.

Danhostel Fredericia består i dag af i alt fire faste medarbejdere – vandrehjemværten selv, en kok, en receptionist og en rengøringsassistent. Vandrehjemmet besøges af både overnattende, lejrskoler og sportsgrupper, og det bruges til afholdelsen af diverse kurser, landsmøder og generalforsamlinger.

Et kvalitetsorienteret vandrehjem, der laver alt fra bunden – skræddersy dit ophold, som du vil

Danhostel Fredericia er godt besøgt og dette af flere gode grunde. For det første er der fokus på kvalitet. For det andet kan gæster skræddersy deres ophold efter, hvad de har behov for.

- Vi har fokus på kvalitet og på, at ophold hos os skal være til at betale. I forhold til mad bager vi eksempelvis vores brød selv, og vi laver selv marmeladen. Vi kører med så meget hjemmelavet mad, som det er muligt. Dertil har vi gjort det sådan, at vores gæster kan skræddersy deres ophold hos os alt efter, hvad de har brug for. Man kan eksempelvis selv vælge, om man vil benytte sig af vores sengetøj eller have sit eget med. Man kan også selv bestemme, om man selv vil lave morgenmad her, eller om man vil købe sig til det, forklarer Torben.

For vandrehjemværten og hans ansatte er en stor del af det at drive et kvalitetsorienteret vandrehjem, at der er fokus på værtskabet. Der skal skabes en god relation til vandrehjemmets besøgende og overnattende, og det skal ikke være for formelt. 

Kunder finder det uformelle aspekt hyggeligt – får flere og flere besøgende

Torben er ikke i tvivl om, at hans gæster finder Danhostel Fredericias uformelle stemning hyggelig. Vandrehjemmet får flere og flere besøgende, og netop de glade gæster er, hvad der driver vandrehjemværten og hans ansatte.

- Vi har den her uformelle stemning, som, jeg tror, mange finder hyggelig. Har man lyst til at rende rundt i sine joggingbukser om aftenen, så gør man det. Man kan føle sig hjemme. Jeg får tit at vide fra forretningsrejsende, at de føler det hjemligt at være her, slutter Torben.

Med tanke på de år, der er gået, ser Danhostel Fredericias vært positivt på fremtiden for hans vandrehjem. Hjemmets 30 værelser med fire senge på hver skal nok blive brugt flittigt i fremtiden.

Kontaktinformationer

Danhostel Fredericia
Vestre Ringvej 98 – 7000 Fredericia
Tlf: 75 92 12 87
fredericia@danhostel.dk
https://fredericia-danhostel.dk/

 

Skrevet af:
Mads Egmose
BEST OF Fyn

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også