1. juli 2019

Bønnelundgaard Ferie & Lystfiskeri - Ugens Virksomhed, uge 27 - 2019

Efter at have drevet Bønnelundgaard Ferie & Lystfiskeri, som ligger naturskønt på Horneland med 800 meter til Helnæsbugten og tæt ved Falsled, siden midten af 90’erne, blev en bådmesse og mødet med Hobie-kajakken et vendepunkt for Pia Rasmussen og hendes mand Jørgen.

Der er tale om en ganske særlig kajak, hvor man sidder behageligt på en stol og kan nyde udsigten eller fiske, med hænderne fri. Dette muliggøres via et sindrigt padlesystem med pedaldrevne finner som gør kajakken praktisk talt lydløs - fiskene vil ikke høre dig komme.

Bønnelundgaard Ferie & Lystfiskeri, der oprindeligt er et nedlagt landbrug og har en historie helt tilbage til 1876, udlejer 3 ferieboliger (feriehus, ferielejlighed og ferieværelse), 10 Hobie-fiskekajakker og 4 gode motorbåde (Ørnvik, Ryds, Uttern C56 og Uttern 6000), perfekt til en dejlig tur rundt i Helnæsbugten og i det Sydfynske Øhav.

Hobie-kajakken
Med en godkendt ansøgning blev LAG-midler til investering i 10 stk. Hobie-kajakker (8 stk. Hobie Pro Angler 12 og 2 stk. Hobie Mirage Outfitter) en realitet i 2015. De må siges efterfølgende at være blevet en succes.

Pia Rasmussen hviler dog ikke på laurbærrene og vil gerne i endnu højere grad være med til at udbrede kendskabet til en kajak som må siges at være helt speciel. Hobie-kajakkens brede udformning, høje stabilitet og enkle styreform gør at den er velegnet til store som små, både når vi taler højde og drøjde.

Også udviklingshæmmede, svagtseende og blinde kan få sig en skøn og ubesværet oplevelse, ulig konventionelle kajakker der kræver en lidt anden fysik og træning før man kan kravle ombord.

Hobie-kajakken er i sandhed for alle og er i særdeleshed familievenlig. Pia afholder også jævnligt intro-events i samarbejde med områdets campingpladser.

For både lystfiskere og børnefamilier
Turisterne forelsker sig ofte uigenkaldeligt i den flotte natur, det rige fugleliv og muligheden for at se havørreder og marsvin springe lystigt omkring i vandet, eller opleve fiskehejre-kolonien på en af de små øer i bugten. Netop derfor har mange af dem booket plads hos Pia og Jørgen mange år ud i fremtiden.

Derudover er Bønnelundgaard Ferie & Lystfiskeri et sandt paradis for lystfiskere med stor mulighed for fangst af havørreder, hornfisk, rødspætter, skrubber, pighvar og torsk. Stedet ligger lidt tilbagetrukket og tilbyder fred, ro og fordybelse, samtidig med at den lokale Spar-købmand er indenfor rækkevidde hvis behovet skulle opstå.

Er børnene med indbyder hele området også til sjove lege i vandkanten, daseri i hængekøjerne eller leg i sandkassen og legeområdet. Eller måske bage snobrød over levende ild? Kun fantasien sætter grænser.

Når arbejdet bliver en livsstil og kunderne som familie
Pias store servicegen fornægter sig ikke og har resulteret i at mange turister, i særdeleshed de tyske, vender tilbage år efter år. Hun har også gjort sit til at bl.a  Sankt Hans aften er blevet en tradition tyskerne nødigt vil undvære.

Det har udviklet sig til regulære venskaber gennem årene. Som Pia siger:

- Skal vi på et tidspunkt på ferie i Tyskland er det ikke overnatningsmuligheder vi mangler, med tanke på alle de søde mennesker vi indtil videre har lært at kende.

Pia og Jørgen ser lyst på fremtiden, med rigtig god belægning og mange trofaste kunder og noget der vel kan kaldes et aktivt otium indenfor sigte. Der er dog ingen tvivl om at den aktuelle mission er klar: Alle skal prøve en tur i en Hobie-kajak.

Grib fat i Pia allerede nu for at booke din første tur.

Adresse: Hornelandevej 76 B, 5600 Faaborg
Telefon: 51 21 59 93 / 30 66 81 15
Hjemmeside: http://www.bfol.dk

Læs mere om Bønnelundgaard Ferie & Lystfiskeri på BEST OF Fyn HER

Skrevet af:
Stephan Green
BEST OF Fyn

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også