23. april 2018

B2B Fyn - Ugens Virksomhed i Odense, uge 17 - 2018

B2B Fyn, der blev grundlagt for cirka seks år siden, er et stærkt erhvervsnetværk i Odense, der kun samler de sundeste virksomheder, som vil fremad, som dertil ønsker at forbedre sig. For indehaver, Lars Overby, og partner, Michael Fjeldgaard, er det ikke afgørende, hvor mange penge virksomheder omsætter for i forhold til at blive medlem af B2B Fyn. I stedet er det de personlige og langvarige relationer, der tæller.

Erhvervsnetværk er en oprigtig interesse

Årsagen til at Lars Overby og daværende medejer, Pia Kodal Tasior, for seks år siden valgte at grundlægge B2B Fyn, var en masse både gode og dårlige oplevelser i forskellige erhvervsnetværk rundt om på Fyn. Både Lars og Pia mente, at erhvervsnetværk kunne drives anderledes, og det var, hvad der fik de to erhvervsdrivende til at grundlægge eget netværk.

- Jeg startede B2B Fyn for cirka seks år siden med min kollega, Pia Kodal Tasior. Vi var begge trætte af, at man skulle bruge så mange penge på at komme ind i erhvervsnetværk, og af netop denne grund besluttede vi os for at starte vores eget. Med det samme meldte 78 erhvervsfolk sig ind i B2B Fyn, beskriver Lars Overby.

I dag ejes B2B Fyn stadig af Lars Overby, der den dag i dag i stedet har fået selskab af sin partner, Michael Fjeldgaard. Rollefordelingen mellem Lars og Michael er således, at Lars er den, der leder efter netværk, hvor Michael i stedet er den, der faciliterer projektet.

Det handler om tillid og om den personlige og langvarige relation

Både Lars og Michael gør det klart, at det et eller andet sted altid handler om bundlinje, når man taler sunde virksomheder. Det vigtigste for de to erhvervsnetværksdrivende er dog ikke selve virksomheders omsætning. Det væsentligste i forhold til at blive medlem af B2B Fyn er i stedet, at man er tillidsfuld, og at man ydermere er villig til at indgå i en personlig og langvarig relation.

- Det er naturligvis nødvendigt, at man har en sund bundlinje. Det klart vigtigste for virksomheder i forhold til at blive medlem af vores netværk er dog, at de er tillidsfulde og har viljen til at skabe en personlig og langvarig relation. Vores netværk handler om at hjælpe hinanden. Det er det, vi slår allermest på trommen for, udtrykker Michael Fjeldgaard. 

ugens-virksomhed/b2b-web.jpg

Som medlem får din virksomhed 700 potentielle nye kunder

Grundet en stor popularitet har Lars Overby og Michael Fjeldgaard været nødt til at opdele sit erhvervsnetværk i to grupper. Afgørende er det nemlig for både Lars og Michael, at deres erhvervsgrupper har brancheeksklusivitet, og at der således kun er én virksomhed fra hver branche repræsenteret i hver gruppe. Selvom der ’kun’ er cirka 30 virksomheder repræsenteret i hver af B2B Fyns to erhvervsgrupper, får man adgang til hele 700 nye potentielle kunder ved at blive medlem.

- I den ene af vores grupper har vi 35 erhvervsfolk, der alle er fra hver sin branche. Det, man som virksomhed får ud af at blive medlem, er, at man møder 35 erhvervsfolk, der alle hver især har en stor håndfuld gode kontakter i deres bagland. Da vi har brancheeksklusivitet, får man som virksomhed således adgang til cirka 700 forskellige kunder ved at være medlem af en erhvervsgruppe på 35, gør Lars Overby det klart. 

Prisen for at være medlem af B2B Fyn-erhvervsnetværket i et helt år og herigennem have adgang til fjorten netværksmøder er 6.900 kroner eksklusive moms.

Relationer skaber resultater

Ved at blive medlem af B2B Fyn sikrer du dig, at din virksomhed bliver del af et netværk, hvis ejer har en enorm berøringsflade i erhvervslivet på Fyn. Du kan være sikker på, at du kommer til at lære virksomheder at kende, der har en oprigtig interesse i dig som person og i din virksomhed. Både Lars og Michael går meget op i, at deres medlemmer skal lære hinanden rigtig godt at kende og herigennem skabe nogle langvarige og brugbare relationer. Brugbare relationer er nemlig, hvad der skaber de gode resultatmæssige historier.

- Vi går rigtig meget op i, at vores medlemmer skal lære hinanden rigtig godt at kende, således de kan bruge hinanden konstruktivt. Relationer er, hvad der skaber de gode historier. Jeg havde eksempelvis en kunde, som jeg ikke havde snakket med i fire år, men som grundet det positive indtryk, jeg havde sat på ham, opsøgte mig her fornyelig, da han skulle bruge en leverandør til en opgave, som han skulle have løst. Det er bare et tegn på, hvor meget det giver at være medlem af et netværk som vores, fortæller Lars Overby.

Drømmen er udvikling og fortsat fokus på optimering

Selvom B2B Fyn-netværket allerede på nuværende tidspunkt er fyldt med sunde virksomheder, der brænder for at hjælp hinanden, har Lars og Michael begge en drøm om, at netværket fortsat skal udvikle sig og være i bevægelse. Dertil vil de gerne have de brancher, som de mangler i hver af deres netværksgrupper, med i B2B Fyn.

- Det er klart, at vores netværk allerede nu fungerer rigtig godt. Dette er dog ikke ensbetydende med, at vi ikke hele tiden forsøger at optimere tingene og blive bedre til det, vi gør, så i forhold til fremtiden er optimering klart et fokuspunkt, slutter Michael Fjeldgaard.

Kontaktinformationer

B2B Fyn
Lungstedløkken 9
5250 – Odense
Tlf: 21691562 
lars@trackone.dk & info@michaelfjeldgaard.dk
http://www.business2businessfyn.dk/

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også