19. oktober 2021

4 påstande om vinterdæk og tilbud hos Ovethi

Vi kan ikke nødvendigvis prale af store snemængder i Danmark, men vinterdæk har alligevel sin berettigelse.

Der er mange påstande om vinterdæk, men Mogens Petersen, der er salgschef for dæk til personvogne hos Ovethi, punkterer på deres hjemmeside disse fire påstande:

Påstand 1: Vinterdæk støjer mere 
- Nej, det er ikke korrekt. Faktisk kan det let forholde sig lige omvendt. Bilister, der kører med brede fælge med sommerdæk og lidt mindre fælge med vinterdæk, vil typisk opleve, at deres vinterdæk er de mindst støjende. Tidligere vinterdæk med den gamle teknologi, uden lameller, var ganske støjende, men med moderne gummiblandinger og mønsterdesign er der sket store fremskridt. Både sikkerhedsmæssigt og i forhold til støjsvaghed og komfort.  

Påstand 2: Man bør skifte til vinterdæk, når temperaturen falder til under 7 grader
- Det er korrekt, at vinterdæk bedst fungerer ved lave temperaturer, men de 7 grader skal udelukkende opfattes som en huskeregel, siger Mogens Petersen og tilføjer: - Det er generelt en god idé at skifte til vinterdæk, når temperaturerne er under 7 grader, for så er der typisk også risiko for frost i døgnets ydertimer; men også når de våde, fedtede blade begynder at indtage de danske veje her i oktober, er det en fordel med vinterdæk.  

Påstand 3: Vinterdæk er lovkrav i Tyskland
- Til dels… Det er lovpligtigt at have enten helårsdæk eller vinterdæk på bilen, hvis der er vintervejr i Tyskland. Dæk produceret efter 1. januar 2018 skal også været mærket med et bjerg- og snefnugssymbol for at være godkendt som vinterdæk i Tyskland. OBS! Dette gælder også for turister.

Påstand 4: Helårsdæk er acceptable i alle lande
Ikke helt – fx er det ikke lovligt at benytte helårsdæk i Sverige, når der er vinterføre. For år tilbage måtte turister gerne køre i Sverige uden vinterdæk, men den regel er nu afskaffet. Så går skiferien til Sverige mellem 1. december og 31. marts, så tjek lige, at du har fået skiftet til vinterdæk inden.

Stort udvalg og gode tilbud
På Ovethis webshop dæk.dk finder du et stort udvalg af vinterdæk, og netop nu er der bl.a. gode priser på Gislaved Euro Frost 6 195/65R15 vinterdæk. Tjek dem ud her.

Er du i tvivl om hvilke dæk, du skal vælge, eller har du brug for rådgivning? Så ring til Ovethi på tlf. 63 173 110. HUSK: Du bestemmer selv, om du vil have dækkene leveret hjemme eller i en af deres afdelinger. De hjælper også gerne med montering, afbalancering osv. 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også