21. juni 2016

Økologisk Bronzemærke til HUSET i Middelfart

HUSET er blevet tildelt det økologiske spisemærke i bronze. Den attraktive, økologiske udmærkelse harmonerer perfekt med HUSETs fokus på bæredygtighed, energioptimering og udvikling.

Med bronzemærket har HUSET nu papir på at gøre en ekstra indsats for naturen og miljøet ved at bruge økologiske varer, som er produceret med minimal anvendelse af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer.

Med anerkendelsen er kursen for HUSET sat i endnu højere grad mod videndeling, bæredygtighed og økologi i Danmarks største permanente byggeudstilling, der er kombineret med konferencecenter, hotel og restaurant i skønne omgivelser.

Lokale vitaminbomber og hjorte fra baghaven
HUSETs køkken vægter bæredygtighed og sundhed. I maden, der laves helt fra bunden, prioriteres lokale råvarer efter sæsonen, mindre kød og mindre madspild. "Vi har længe haft fokus på madspild og vi er allerede certificerede med Refoodmærket. Vi bruger blandt andet en juicer, så vi kan servere friskpressede vitaminbomber til vores gæster samtidig med, at vi får anvendt vores grøntsags- og frugtrester" siger Michael Hansen, souschef i køkkenet. Køkken og restaurantchef Kim Sabroe Reckweg supplerer med, at efteråret vil byde på dyrekød fra Hindsgavl Dyrepark og frugt fra den lokale Harndrup Skov Frugtplantage. "Vi bruger sågar friske ramsløg til vores ramsløgpesto fra skoven ganske få meter fra køkkenet" siger han.

Ikke kun maden er bæredygtig
HUSET er et videncenter og bronzemærket er en naturlig del af et større billede. "I HUSETs byggeudstilling er vi ved at etablere en helt unik udstillingspark og aktivitetscenter, hvor private og professionelle kan mødes for at blive klogere på bæredygtigt byggeri " fortæller HUSETs direktør Jan Røgind Jørgensen. "Vi er ét af kun to konferencecentre Trekantområdet, der har fået det økologiske bronzemærke. Det gør os stolte, og vi kan mærke, at vores gæster prioriterer det og efterspørger det" forsætter han.

Hvad er Det Økologiske Spisemærke
Det statskontrollerede røde Ø-mærke har siden 2009 haft selskab af Det Økologiske Spisemærke i bronze, sølv og guld - et statskontrolleret bevis på, at et spisested satser på økologi. Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Det økologiske bronzemærke opnås når 30-60 procent af køkkenets indkøb af føde- og drikkevarer er økologiske...

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også